Είμαστε μια ομάδα νέων μηχανικών, αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών που πιστεύουν στην αξία του καλά μελετημένου σχεδιασμού και πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή, τις κοινότητες και το ευρύτερο περιβάλλον.
Ο Διονύσιος Μπονίκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο University College London (UCL) της Μεγάλης Βρετανίας από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό με αντικείμενο τις αντισεισμικές κατασκευές. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Πανεπιστήμιου Πατρών και του Rose School Institute of Advanced Studies (IUSS) της Παβία. Το 2009 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Bonikos Arch+Design, ένα δίκτυο επιστημόνων στο χώρο της αρχιτεκτονικής και της επιστήμης της κατασκευής. Τα ενδιαφέροντα του στρέφονται στον σχεδιασμό των κτιρίων με την εφαρμογή διεπιστημονικών μεθόδων σχεδιασμού, οι οποίες συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τnν νευροεπιστημη, την γνωσιακή επίστημη, προηγμένες τεχνολογίες υλικών, υπολογιστικό σχεδιασμό μέσω BIM και την τεχνητή νοημοσύνη.
Το κτιριακό του έργο καλύπτει μια ευρεία γκάμα ιδιωτικών έργων όπως κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία, γραφεία, ανακαινίσεις, ανακατασκευές, δίνοντας έμφαση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική αλλά και με τη διαρκή αναζήτηση νέων σύγχρονων τεχνολογιών και υλικών φιλικά προς το περιβάλλον και τον τόπο.
Παράλληλα, εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στην AECOM στην επίβλεψη των έργων του αερολιμένα Ζάκυνθου αλλά και στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου όπου και ασχολήθηκε με την εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας.
Είναι μέλος του ΤΕΕ, του διεθνούς οργανισμού οπλισμένου σκυροδέματος FIB (fédération internationale du béton) και του Steel Construction Institute (SCI) και του Institute of Structural Engineers (ΙStructE) της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ενεργειακός επιθεωρητής και ελεγκτής δόμησης.
Ο Γιώργος Δ. Λούντζης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο και σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το αντικείμενο του αστικού σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής τοπίου αλλά και της αποκατάστασης ιστορικών μνημείων και συνόλων.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον του για τον δημόσιο χώρο, οδήγησε στην συμμετοχή σε διάφορα workshops στην Ελλάδα (Workshop Παράκτια κατώφλια) και το εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Βενετία (W.A.V.E. Πανεπιστήμιο I.U.A.V.), σε θέματα που αφορούν την διερεύνηση του αστικού ιστού και των τρόπων χαρτογράφησης του αλλά και την σχέση των ιστορικών πόλεων με τον δημόσιο χώρο.
Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (3o βραβείο στον φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Δύο πλατείες στον Αποκόρρωνα») και στο εξωτερικό (Pandemic Architecture Competition, Non architecture competitions,Terra viva competitions). Aκόμη, η εργασία του με τίτλο «Πολεοδομικές επεμβάσεις στην Παλιά πόλη των Χανίων» συμμετείχε το 2018 στην έκθεση Inherit για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού χρόνου για την πολιτισμική κληρονομιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά. To 2022 η διπλωματική του εργασία με τίτλο ‘Memento Mori: Περί μνήμης και φθαρτότητας για μια νέα ταφική τελετουργία στην Θεσσαλονίκη’ συμμετείχε στην έκθεση για την εβδομάδα αρχιτεκτονικής στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.
Η θεωριτική κατανόηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνθήκης του θανάτου και η κριτική ανάλυση σημαντικών χώρων ταφής στην σύγχρονη Ευρώπη αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης της ερευνητικής και διπλωματικής του εργασίας. Το 2018 εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στα Χανιά με κύρια ασχολία τον σχεδιασμό ιδιωτικών κατοικιών, θερινών καταλυμάτων και την αποκατάσταση κατοικιών στην Παλιά πόλη των Χανίων. Συγκεριμένα εργάστηκε στα γραφεία των Ιωάννη Κ. Βερικάκη και Αριστομένη και Γιώργου Βαρουδάκη. Είναι επίσης μέλος του ΤΕΕ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.
Το 2020 έγινε μέλος τoυ αρχιτεκτονικού γραφείου Dionysios Βοnikos Arch+Design.
Η Γαλήνη Νικολαϊδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το αντικείμενο του αστικού σχεδιασμού, την αρχιτεκτονική τοπίου αλλά και την αποκατάσταση ιστορικών μνημείων και συνόλων.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον της για τον δημόσιο χώρο, οδήγησε στην συμμετοχή σε διάφορα workshops στην Ελλάδα (Workshop Παράκτια κατώφλια) και το εξωτερικό (W.A.V.E. Πανεπιστήμιο I.U.A.V., Βενετία), σε θέματα που διερευνούν τον αστικό ιστό, τους τρόπους χαρτογράφησης του αλλά και την σχέση των ιστορικών πόλεων με τον δημόσιο χώρο.
Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (3o βραβείο στον φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Δύο πλατείες στον Αποκόρρωνα») και στο εξωτερικό (Pandemic Architecture Competition, Non architecture competitions). Aκόμη, η εργασία της με τίτλο «Πολεοδομικές επεμβάσεις στην Παλιά πόλη των Χανίων» συμμετείχε το 2018 στην έκθεση Inherit για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού χρόνου για την πολιτισμική κληρονομιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.
Η θεωριτική κατανόηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνθήκης του θανάτου και η κριτική ανάλυση σημαντικών χώρων ταφής στην σύγχρονη Ευρώπη αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης της ερευνητικής και διπλωματικής της εργασίας. Το 2018 εργάστηκε στο γραφείο του Μιχάλη Γιαννακάκη Insite Architects Lab στα Χανιά με κύρια ασχολία τον σχεδιασμό ιδιωτικών κατοικιών, θερινών καταλυμάτων και την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων.
Το 2021 έγινε μέλος τoυ αρχιτεκτονικού γραφείου Βοnikos Arch+Design.
Η Ρούσσα Κλάδη γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2011 στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bonikos Arch + Design, και αποτελεί αναπόσπαστο μέλος.
Είναι υπεύθυνη του τομέα έκδοσης οικοδομών αδειών και πολεοδομικών θεμάτων και επίσης ασχολείται με τη σύνταξη των μελετών έργων προς δανειοδότηση.
Η Νάγια Κυριακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η διαρκής ενασχόληση της με τις καλές τέχνες, την οδήγησαν στην συνέχιση των σπουδών της στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στην Αθήνα.
Έχει συμμετάσχει σε workshops στην Ελλάδα (Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού: Παράκτια Κατώφλια) και το εξωτερικό (Workshop Architecture Venice Abroad. I.U.A.V University of Venice), σε θέματα που αφορούν τη διερεύνηση του αστικού ιστού και των τρόπων χαρτογράφησης του, αλλά και τη σχέση των ιστορικών πόλεων με το δημόσιο χώρο.
Το 2019 κερδίζει με την ομάδα της το 3ο βραβείο στον φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Δύο πλατείες στον Αποκόρωνα». Επίσης η εργασία της με τίτλο «Πολεοδομικές επεμβάσεις στην Παλιά πόλη των Χανίων», παρουσιάστηκε το 2018 στην έκθεση Inherit για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού χρόνου για την πολιτισμική κληρονομιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά.
Η επέκταση του αρχαιολογικού μουσείου Κεραμικού στην Αθήνα μέσω του επαναπροσδιορισμού του δημόσιου χώρου, αποτέλεσε το θέμα της διπλωματικής της εργασίας. Αντίστοιχα αντικείμενο της ερευνητικής της εργασίας, αποτέλεσε η διερεύνηση του ρόλου της φύσης στην αρχιτεκτονική των θεραπευτηρίων θεωρούμενης ως παράγοντα που συμβάλλει στην ίαση των ασθενών. Το 2019 εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Insite Architects Lab στα Χανιά, με κύρια ασχολία τον σχεδιασμό τουριστικών καταλυμάτων και ιδιωτικών κατοικιών, καθώς και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων.
Το 2022 έγινε μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου Βοnikos Arch+Design.
O Ανδρέας Ταβουλάρης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μηχανολόγος Μηχανικός.
Απασχολείται ως υπεύθυνος στο τομέα των μηχανολογικών μελετών που είναι απαραίτητες για την έκδοση οικοδομικών αδειών ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων. Επίσης ερευνά τη χρήση πρωτοποριακών συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.
Πείτε μας το όνειρο σας και θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε πραγματικότητα .
+30 2695 100200 / [email protected]